İNCE ESEN
Ortak Özel Sağlık ve Güvenlik Birimleri Müh. İn. Mad. San. Tic. Ltd. Şti
HİZMETLERİMİZ - RİSK DEĞERLENDİRMESİ
  İş Yeri Hekimi
  Diğer Sağlık Personeli
İş Güvenliği Hizmetleri
İş Sağlı ğı ve Güvenliği Eğitimleri
Risk Değerlendirmesi
Acil Durum Eylem Planı
Periyodik Kontroller
Patlamadan Korunma Dokümanı

Risk Değerlendirmesi “6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu

İşverenin genel yükümlülüğü

MADDE 4 – (1) İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede;

c- Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.

Risk değerlendirmesi, kontrol, ölçüm ve araştırma

MADDE 10 – (1) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.

Risk analizi yaptırmayanlara ise 2013 Ocak Ayından başlamak üzere her ay için 3.234 TL, Risk Analizi yaptırılmadığı her ay için de 4.851 TLaykırılığın devamı olarak para cezası kesilecek. Cezalar denetimin yapıldığı ay için kesilmeyecek, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kesilecektir. “İş yerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve kontrol tedbirlerinin alınması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar” olarak tanımlanan Risk Analizi ve Acil Durum Planını tüm işyerlerinin hazırlaması gerekiyor.

Tehlike Belirleme ve Risk Değerlendirme Raporu

Risk Değerlendirmesi, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmaları ifade etmektedir.

1 Ocak 2013 Tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İs Sağlığı ve Güvenliği kanununa göre tüm iş yerlerine ve güvenlik görevlisi, bahçevan veya kapıcı çalıştıran tüm apartmanlara Risk Analizi yaptırma (yapma)zorunluluğu getirilmiştir. Bu analiz kapsamında işyerinde belirlenen tehlike ve riskler rapor halinde işverene sunulmaktadır.

Risk değerlendirmesi yapılırken aşağıdaki hususlar dikkate alınır:

a) Belirli risklerden etkilenecek çalışanların durumu.
b) Kullanılacak iş ekipmanı ile kimyasal madde ve müstahzarların seçimi.
c) İşyerinin tertip ve düzeni.
d) Genç, yaşlı, engelli, gebe veya emziren çalışanlar gibi özel politika gerektiren gruplar ile kadın çalışanların durumu.
(2) İşveren, yapılacak risk değerlendirmesi sonucu alınacak iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile kullanılması gereken koruyucu donanım veya ekipmanı belirler.
(3) İşyerinde uygulanacak iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, çalışma şekilleri ve üretim yöntemleri; çalışanların sağlık ve güvenlik yönünden korunma düzeyini yükseltecek ve işyerinin idari yapılanmasının her kademesinde uygulanabilir nitelikte olmalıdır.
(4) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlar.

Adres : Raufbey Mah. Alpaslan Türkeş Cad. No:90/B OSMANİYE

Tel    : +90 (328) 403 00 02

E-Posta : info@inceesenosgb.com